Γ. Α.Μαθιουδάκης - βιογραφικό σημείωμα - γενικά

 

βιογραφικό - συμπλήρωμα

Είμαι Ιατρός Πνευμονολόγος, Αριστούχος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών,

-Συντονιστής - Διευθυντής του Πνευμονολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Νικαίας-Πειραιώς,

- Επιστημονικός Υπεύθυνος [α] του Βρογχολογικού Εργαστηρίου, [β] του Εργαστηρίου Λειτουργικών Εξετάσεων Αναπνοής, [γ] του Εργαστηρίου μελέτης Υπνοαπνοϊκών Συνδρόμων, [δ] του Αντικαπνιστικού Ιατρείου, [ε] του Ιατρείου Άσθματος και Επαγγελματικών Νοσημάτων του Πνεύμονος του Πνευμονολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Νικαίας Πειραιώς.

 

ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ λ.Αλεξάνδρας 209, μετρό Αμπελοκήπων. 210 6457171 , 6947101540, τηλέφωνο ανάγκης: 6945556510
www. respi-gam.net

-Διευθυντής του Παθολογικού Τομέα του Γενικού Νοσοκομείου Νικαίας Πειραιώς

-Κριτής - μέλος του Συμβουλίου Κρίσεως Διευθυντών ΕΣΥ και Κριτής-μέλος του Συμβουλίου Κρίσεως Επιμελητών Α’ και Β’ των 1ης, 2ης, και 3ης ΔΥΠΕ,

-Αναπληρωματικό μέλος στην Εξεταστική Επιτροπή για την  ειδικότητα της Ιατρικής της Εργασίας,

-Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Ετήσιου ΕΑΡΙΝΟΥ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ  για τα έτη 2000-2012

- Πρόεδρος της Επιστημονική Εταιρείας ΔΑΜΩΝ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ και Πρόεδρος της Επιτροπής Εκδόσεως του Περιοδικού της Εταιρείας "Κλινικά Χρονικά"

-Υπεύθυνος της Ομάδας Φυσιολογίας και Παθοφυσιολογίας της Αναπνοής της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας.

-Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Νικαίας Πειραιώς 2010-2012

 Τις βασικές μου σπουδές συμπλήρωσα στην Αθήνα, όπου γεννήθηκα. Ιατρική σπούδασα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, από το οποίο απεφοίτησα το 1974. 

 Υπηρέτησα την στρατιωτική μου θητεία στην Πολεμική Αεροπορία, ως Έφεδρος Ανθυποσμηναγός –Ιατρός, σε πτέρυγα μάχης και ως υπεύθυνος προϊστάμενος του Ιατρρείου της 115 πτέρυγας μάχης.

Το 1979 έλαβα την ειδικότητα της Πνευμονολογίας από το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών όπου υπηρέτησα 5 χρόνια, αρχικά ως άμισθος υπεράριθμος εσωτερικός βοηθός, ειδικευόμενος στην Παθολογία και, ακολούθως, ως έμμισθος εσωτερικός βοηθός για τη συμπλήρωση της ειδικότητας της Πνευμονολογίας.

Υπηρέτησα ένα χρόνο ως Επιμελητής στο Νοσοκομείο Λαμίας, ως υπό­χρεος Υπηρεσίας Υπαίθρου και, από το 1980, εσωτερικός ειδικευμένος Βοηθός στην 7η Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου ″η ΣΩΤΗΡΙΑ″.

Στο διάστημα αυτό εκπόνησα της διδακτορική μου διατριβή με θέμα: ″Οι διακυμάνσεις των τιμών Καδμίου αίματος σε πάσχοντες από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια ή καρκίνο του πνεύμονος″. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε στο Εργαστήριο Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό τον Καθηγητή κο Κουτσελίνη Α., σε δείγματα ασθενών που νοσηλεύονταν στην 7η Πνευμονολογική Κλινική του ΝΝΘΑ, με Διευθυντή  dr Σπύρο Τζάννε. Υποβλήθηκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, υποστηρίχθηκε το 1987 κι αξιώθηκε να κριθεί με ″άριστα″.

Το 1985, έλαβα υποτροφία από τη Διεύθυνση Τεχνικής Βοήθειας του Υπουργείου Οικονομικών και κατέλαβα θέση Research Fellow και Honorary Clinical  Assistant στην Πνευμονολογική Κλινική της Postgratuate Medical School of London University.  Στο Εργαστήριο Λειτουργικού Ελέγχου Αναπνοής της Πανεπιστημιακής Κλινικής εργάστηκα επί ερευνητικού προγράμματος στο γνωστικό πεδίο της Φυσιολογίας της Αναπνοής [μηχανική Αναπνοής].  Στο Εργαστήριο της Πνευμονολογικής Κλινικής της Μεταπτυχιακής Σχολής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, εκπόνησα συγκριτική μελέτη της αποδόσεως ροής στροβίλου με όργανα αναφοράς για τη μέτρηση της μεγίστης ροής του βίαια εκπνεόμενου όγκου κατά το 1’’ και της ζωτικής χωρητικότητας.

Το 1985 διεκδίκησα και κατέλαβα θέση Επιμελητού Α’ του κλάδου ΕΣΥ στο Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών θέση, στην οποία υπηρέτησα μέχρι το 1989. Έκτοτε υπηρέτησα ως Σ. Διευθυντής Πνευμονολογικπής Κλινικής στο ΓΝΝ-Π.

Έχω συγγράψει πλέον των 10 ιατρικών μονογραφιών κι έχω τιμηθεί με βραβείο από την ΙΑτρική Εταιρεία Αθηνών. 

Ως Σ. Διευθυντής Πνευμονολογίας και Φυματιολογίας στο Νοσοκομείο Νικαίας Πειραιώς,  Ίδρυσα, οργάνωσα και λειτούργησα αρχικά το Πνευμονολογικό Εξωτερικό Ιατρείο, το Βρογχολογικό Εργαστήριο και το Εργαστήριο Λειτουργικού Ελέγχου Αναπνοής, επιμελήθηκα την οργάνωση, εξοπλισμό και στελέχωση του και, ακολούθως, την Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου, αρχικά με 14, ακολούθως με 21 και από το 2003 με 30 κλίνες. Η Πνευμονολογική Κλινική εφημερεύει σε κάθε γενική εφημερία του Νοσοκομείου Πειραιώς. Στελεχώνεται από 7 θέσεις ειδικευμένων Ιατρών (εν ενεργεία οι 5), ενώ η 6η θέση έχει ήδη κριθεί και αναμένεται ο διορισμός του επιλεγέντος Επιμελητού. Διαθέτει 5 θέσεις ειδικευομένων Ιατρών, ενώ έχουν πρόσφατα εγκριθεί άλλες τρεις θέσεις. Η Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου Νικαίας χορηγεί πλήρη ειδικότητα Πνευμονολογίας, ενώ εκπαιδεύει Ιατρούς Εργασίας, Αναισθησιολόγους και Ιατρούς Γενικής Ιατρικής. 

Από τον Ιούνιο 2014, Διευθυντής του ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, Λ. Αλεξάνδρας 209, τκ 11523, τηλ., 210-6457171

γενικά
Διακρίσεις
Μονογραφίες